składniki:
masa mięsna:
80 dkg mięsa mielonego
2 jajka
czerstwa bułka
cebula
1/2 szklanki mleka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majeranku
sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
nadzienie:
2 ogórki kiszone
1 papryka czerwona
10 dkg boczku wędzonego
cebula
chleb
Bułke namoczyć w mleku,dobrze odcisnąć.Do mięsa dodać bułkę i drobno posiekaną cebulę,dodać jajka,pietruszkę i majeranek.Wszystko wymieszac i doprawic do smaku.Mięso uformować na kotlety.Rozsypać bułkę tartą i rozłożyć na niej kotlety.Na kotlety położyć paski boczku,ogórka,papryki,cebuli i chleba.Ciasno zwinąć i całość obtoczyć w bułce tartej.Piec na rozgrzanym oleju aż do zarumienienia.Dopiec na małym ogniu.
http://pl.20dollars2surf.com/?ref=216180
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz